Kawa dla początkujących to inaugurujące spotkanie nowego cyklu poświęconego kawie. W programie część teoretyczna dotycząca historii kawy, sposobu obróbki, selekcji, prażenia. Ocena struktury ziarna. Miłością do kawy podzieli się Bartosz Piskorz – barista, kiper oraz Coffee Roaster z ramienia palarni kawy Pro-Roast oraz Fabryka Kawy.
wstęp wolny, środa, 18 grudnia 2013 r. godz. 19:00-21:00
Kawiarnia Stopklatka, ul. Brodzińskiego 8 (okolice Kładki Bernatka), Kraków Podgórze, kawiarnia.stopklatka@gmail.com, tel. 796 052 070
www.facebook.com/kawiarnia.stopklatka
Stopklatka dużo robi, żeby zneutralizować RęKawkę.
Bylem teraz w weekend w Wawie. Moze zabrzmie smiesznie . Ale jak mi koleś kawę zrobił i na niej rysunek mleczkiem to az zal bylo słodzic,zamieszac i pić . Ulotna chwila. Na kawie narysował choinkę (niestety bez bombek i prezentów) Ale czad !
RęKawka doskonale neutralizuje się sama.
Myślę,że Stopklatka robi swoje. Po prostu.