gotujemyJuż od 21 maja na Placu Niepodległości przy KS Korona zobaczycie kucharzy, którzy wyjdą z murów swoich restauracji i specjalnie dla sobotnich targowiczów przygotują potrawy bazujące wyłącznie na składnikach kupionych bezpośrednio od rolników.

Na Targu Pietruszkowym swoje produkty mogą sprzedawać bezpośrednio rolnicy wyłącznie z okolic Krakowa, gwarantujący uprawę swoich produktów bez środków chemicznych. Dlatego gwarantujemy 100% świeżości i naturalności dań! Natomiast już smak potraw przygotowywanych przez kucharzy zależy od ich kunsztu, który wkrótce wspólnie ocenimy.

Na targ będziemy zapraszać tylko te krakowskie restauracje, których misją jest żywienie naturalne połączone z prostotą i jakością. Na mapie kulinarnej Krakowa znaleźliśmy kilka takim miejsc. W dniu 21 maja na targu można będzie posmakować dań przygotowywanych przez Bartka Płóciennika szefa kuchni studia „Twój Kucharz”. W następnych tygodniach produkty targowe będą komponowane przez „Bistro Sezony” oraz „27 porcji”.

Misją projektu „GotuJEMY” jest również nawiązanie dialogu pomiędzy restauratorami a rolnikami. Chcemy aby jak najwięcej lokali gastronomicznych kupowało swoje produkty bezpośrednio od rolników, co gwarantuje świeżość i najwyższą jakość potraw. Wierzmy, że ten projekt będzie zalążkiem czegoś nowego i czegoś dobrego.

Zapraszamy Was po prostu do posmakowania nowego wymiaru gastronomii!

Justyna Kinasz